Hem
Boken
Kommentarer
Till förlaget - köp boken

Utdrag

Extra material

Om författaren
Ljud
Forum
Blogg
Kontakt
In English

 

 

 

Hem Boken Kommentarer Till förlaget - köp boken Utdrag Extra material Om författaren Ljud Forum Blogg Kontakt In English

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej Jan!

Jättetack för boken "Stick iväg, Jack!" - och vilken bok!!! Den är så fantastiskt välgjord, så fyllig, så rik, så total! Vad otroligt häftigt att du gjort den så rejäl, att det inte blev en liten sak på 160 sidor och några få bilder, nej, här är det fullt ös, över 400 sidor, stort format, massor med bilder och DVD!

Nu finns Radio Nord dokumenterat och inskrivet i historien en gång för alla, alla detaljer stadfästa, nu är det ingen risk att Radio Nord bleknar bort ur Sveriges historia, och det har DU ordnat, gissa om din pappa gläds i sin himmel! Jag är två år yngre än du, jag är född -54, och var sju år då och bodde i Uppsala, men jag har ändå en del minnen av Radio Nord. Till exempel ringde telefonen hemma hos oss, jag gissar att det var precis när Radio Nord inledde sina sändningar, jag svarade och fick höra en kvinnoröst hastigt men vänligt föreslå att jag skulle lyssna på Radio Nord, det var allt, sen skulle hon ringa nästa.

Jag gissar att hon ringde telefonnummer på slump för att snabbt få igång lyssnandet de första dagarna. Och jag minns dramatiken, att det var förbjudet på något vis, jag förstod inte riktigt, men tyckte att det var häftigt, spännande. Och Broddman-Broddman-Broddman-jingeln minns jag väldigt tydligt.

Och DVDn är ju helt underbar!

Inte bara för sitt innehåll utan också för sin genre-mässiga gestalt, det svartvita, mycket av ljudet pålagt i efterhand och därför avsaknad av läppsynk t ex när Siw Malmqvist sjunger, och speakerröstens tidstypiska tonfall - allt det där är så underbart att sitta och njuta av som tidsdokument, det är som att göra en tidsresa!

Men allra bäst är din löpande framställning! Så underbart ledig och lättläst och smidig och samtidigt faktaspäckad! Och du kryper in i framställningen och skildrar den som ett förlopp som rullar på just nu, det blir riktigt spännande att följa, dramatiskt, man rycks verkligen med i turerna!

 

Peter Glas, via email

 

Fler kommentarer från läsarna finns här

Kommentarer till boken